Frankrike guide

Golf i Frankrike

I Frankrike finns mer än 500 golfbanor och fler byggs ständigt. Dock har Frankrike bara drygt 300 000 golfare. För dig som golfturist är detta dock en fördel då trängseln på de franska banorna sällan brukar vara något problem. För golfälskaren är Frankrike således det perfekta landet. Här finns alla typer av banor med olika utmaningar. Dessutom kan man spela golf en stor del av året tack vare det franska klimatet som är avsevärt mildare än det svenska. I södra Frankrike går det att spela golf praktiskt taget året, till klubbarna och annan information. Det finns många fantastiska banor att välja bland. De flesta ligger i ett stråk som sträcker sydväst från Paris ner till Bourdeaux och vidare mot spanska gränsen vid Biarritz. Vid Medelhavskusten, i närheten av Nice och Marseille, finns de mest exklusiva banorna. Vad sägs till exempel om Chateau des Vigiers berömda 18 – håls parkbana designad av kändisarkitekten Donald Steel? Den ytterst välskötta banan är omgivning av plommonträd som du kan låta dig smaka av när det är säsong.
När du behöver vila från välklippta franska fairways så kan du utforska vingårdar i Bourdeaux eller fiskerestauranger i Biarritz. Ingen bryr sig heller om du tar ett glas vin på den lokala golfklubben, det påverkar endast ditt resultat på banan!
Om du reser till Frankrikes utomeuropeiska besittningar så ska du veta att det går utmärkt att spela golf där med! På Guadolope hittar du den utmärkta banan Saint Francois som är ritad av den kände arkitekten Robert Trent Jones. En mycket trevlig bana under palmbladens sköna svalka. På Mayotte finns golfbanan Ylangs. Här spelar du golf med djungeln alldeles in på knuten!

Priset för en 18 –hålrunda varierar i Frankrike, men ligger någonstans mellan 35 – 45 euros. Vill du veta mer om golf i Frankrike så kan du rekvirera broschyren Playing Golf in France som innehåller telefonnummer till klubbarna och annan, metnyttig information. Du kan beställa broschyren från den franska turistbyrån, tel: 08 – 55611200.