Frankrike guide

Guadalope - En del av Frankrike

Guadalope är en ögrupp i Västindien som är ett franskt departement. Ögruppen är fullvärdig medlem i Frankrike och har Euro som valuta. Ögruppen har drygt 400 000 invånare och ligger längst österut i Små Antillerna. Ögruppen har två huvudöar: Basse – Terre och Grand –Terre, dessa skiljs endast åt av ett mangroveträsk. Största staden på Guadolope heter Point á Pitre. Som svensk turist på Guadolope kan det vara kul att veta att dessa öar under en kort tid tillhörde Sverige! Sverige fick öarna som besittning av Storbritannien år 1813 som tack för att Sverige bidrog med trupper till den koalition av stater mot Napoleon som Storbritannien ledde. Vid freden i Paris 1814 fick återgick dock Guadolope i fransk ägo och ögruppen har förblivit fransk sedan dess.
Det franska inflytandet är påtagligt på Guadolope; här äter man mestadels fransk kost som baguettet, croissanter och franska gendarmer.

Naturen skiftar en hel del på Guadolope. På den västra ön, Barre Terre, är högt belägen och har en vulkan som kallas ”La Grande Soufriére” och är 1814 meter. Här finns även regnskog och dramatiska vattenfall. Den östra ön, Grand – Terre; är mera låglänt och på den södra delen finner man vackra, kritvita sandstränder. Här finns de flesta turistanläggningarna och hotellen. För dig som vill ha hög standard på ditt boende så finns hotellen Auberge de la Vielle tour och Club Med La Caravelle som båda är fyrstjärniga. Kring hotellanläggningarna och på stranden går det utmärkt att ägna sig åt sol, bad, dykning, snorkling och windsurfing.

Vill man ha lite stadsliv och nöjen kan man bege sig int till Pointe – á – Pitre där det finns en hel del restauranger, barer och diskotek. Staden har 80 000 invånare och är ganska livlig till sin karaktär.

På Guadalope kopplar man av i en underbar miljö och njuter av god mat från det franska köket. Frankrikes västligaste utpost är ett litet paradis för dig som vill fly en grå svensk vardag!