Frankrike guide

Mayotte i Indiska Oceanen

Mayotte är en ö som ligger i Indiska Oceanen mellan Afrika och Madagaskar. Fram till 1975 tillhörde ön Komorerna men sedan 1975 är Mayotte en del av de franska utomeuropeiska -besittningarna. Mayotte har ungefär 160 000 invånare och de flesta är muslimer. Det lokala språket chimarore dominerar, men många invånare talar även franska. Engelskan är dock obefintlig. Ön ligger fantastiskt vackert, omgiven av ett korallrev som, skyddar en stor lagun på 1000 kvadratkilometer. Vattnet är varmt och kristallklart. Öns yta är 376 kvadratkilometer fördelade på två öar Petite – Terre och Grande – Terre. Huvudstaden heter Mamoudze och ligger på Grand-Terre som är den mindre av de två huvudöarna. Runt om huvudöarna finns mängder med små ögrupper och kobbar. På öarna finns tät växtlighet som innehåller såvä regnskog som fruktträd.

Ön är lite av ett paradis för turister med en medeltemperatur på 25 grader året runt och underbara platser för dykning och andra äventyr. Korallrevet kring Mayotte kryllar av färgrann fisk och gör området till ett för dykare och snorklare.

Trots att Mayotte är litet till ytan så finns här ett väldigt diversifierat landskap. Du hittar kokosodlingar, vita korallstränder och skiftande kust på ön.

Då ön tillhör Frankrike så andvänds Euro som valuta. Mayotte är känd som parfymens ö och här möts du av de mest underbara dofter.