Frankrike guide

Saint Tropez i Frankrike

Saint Tropez var ursprungligen en liten fiskeby som attraherade ganska få turister. Detta förändrades år 1956 då filmen ”And God Created Woman” med Brigite Bardot spelades in här. Sean dess har Saint Tropez varit ett mecka för rika, celebriteter och nyfikna turister. Än idag ligger lyxjakterna tätt i kajerna på Saint Tropez hamn. De kaféer som ligger här är idealiska för den som vill titta på vackra människor och vackra båtar. Men Saint Tropez erbjuder en del annat också. Den gamla staden är tidlös och du kan få en bra känsla för dess förflutna genom att vandra runt i centrum, där det fortfarande finns mycket trähus kvar.
Få intresserar sig för konst i Saint Tropez, men här finns paradoxalt nog en av landets finaste konstmuseer – Museé de lÁnnocaide har en imponerande samling av konst av mästare som Maitsse, Bonnard, Signac och Derain.
Stränderna och festandet dominerar dock i Saint Tropez. De finns flera bra stränder, de flesta ligger dock lite utanför staden. Plage de Tahiti som ligger sydöst om staden är fullt av klubbar och exklusiva restauranger. Barerna öppnar kring elvatiden på kvällen och håller sedan öppet hela natten lång! Räkna dock med att drinkar är rejält mycket dyrare här än i Sverige och vissa ställen har mycket selektiv insläppning av publik. Om du ser berömd ut kan du skatta dig lycklig, för då kommer du förmodligen att bli insläppt! Du kan ta dig till Plage de Tahiti genom att gå till fots ifrån staden eller så kan du åka buss.

Sommartid är Saint Tropez en annan stad än övrig tid under året. Befolkningen tiodubblas kring midsommartid. Det är nästan omöjligt att hitta en parkeringsplats eller få ett hotellrum då. Gatorna är överfulla och att hitta en plats ett ledigt bord på ett café kan ta en evig tid. Det är trevligare att besöka Saint Tropez när det inte är sommar; du har då fortfarande chansen att få se en och annan kändis, men framförallt så är staden då en lugn och trivsam by. Du kan då i lugn och ro gå på lite utomhusmarknader och kanske köpa lite handgjorda produkter som lokala försäljare erbjuder dig. Saint Tropez har alltså två sidor beroende på säsong, vilken föredrar du?