Frankrike guide

Turistfakta om Frankrike

På den här sidan presenterar vi lite grundläggande turistfakta om Frankrike:
Huvudstad: Paris
Valuta: Euro.
VIll ni konvertera valuta från Euro till Svenska kronor så kan ni göra detta på Valutakonverterare från Euro till Svenska kronor
Språk: Franska, i sydöstra Frankrike talas även en del italienska och även lite tyska förekommer. Vissa talar flamländska uppe i norr. Även om engelskkunskaperna har förbättrats bland fransmännen under de senaste åren, så är den gemene fransmannen fortfarande svag på engelska och talar det ganska ogärna.
Klimat: Varierande, i norra Frankrike är klimatet tempererat med milda vintrar och förhållandevis svala somrar. I Det låglänta inlandet kan det bli kyligt vintertid. I södra Frankrike råder medelhavsklimat med heta somrar och korta vintrar som kan medföra en del nederbörd.
Tid: svensk tid
Landskod  33
El: Volten är samma som i Sverige, alltså eluttag med 220 volt.
Apotek: Apoteken i Frankrike heter Pharmacie och finns på alla lite större orter. Behöver du ha tag i en speciellt medicin utanför apotekets öppettider så anger en gul lapp på dörren var närmaste jourhavande apotek ligger.
Vatten: Kranvattnet är drickbart i hela Frankrike. På sina ställen kan det dock ha en smak av klor.

Sevärdheter:
I Frankrike finns enormt mycket sevärdheter och du bör anpassa din semester efter vad du vill göra. Varmt klimat och sol och bad finns på den franska Rivieran i söder vid Medelhavet. Här finner du turistorter som Cannes, Nice och Marseille som alla bjuder på ett brusande tempo. Huvudstaden Paris och dess omgivningar bjuder på fantastiska sevärdheter såsom slottet i Versailles, Triumfbågen, Eiffeltornet och den okände soldatens grav. Detta bland mycket annat. Andra städer i Frankrike som är värda att besöka är universitetsstaden Rennes i Bretagne med katedralen och palais de justice samt Reims med dess imponerande katedral. Staden Verdun är mest känd för de hundratusentals fransmän och tyskar som stupade här under första världskriget. Numera finns detta dokumenterat i stadens krigsmuseum och du kan också besöka det gamla slagfältet. Företa även ett besök i hamnstaden Brest där du hittar ett gammalt slott från 1200 –talet. Från Brest kan du ta dig till Nantes med hyrd båt på en kanal, njut av den vackra naturen under färden! Njut också av den grandiosa arkitekturen i Montpellier, i staden finns byggnadsverk från alla arkitektoniska tidsåldrar representerade. En underbar upplevelse för den som intresserar sig för arkitektur! Åker du ut på landsbyggen så får du se ett annat Frankrike och här finns pittoreska vingårdar med tillhörande druvodlingar. Eller besök ön Korsika och låt dig hänföras av dess vackra och vilda natur med höga berg och djupa sjöar. Ta del av den franska kulturen som är rik på konst, filosofi och mat och dryck. Frankrike har något för alla, det må låta som en klyscha, men i fallet Frankrike stämmer det faktiskt!