Frankrike guide

Val Thorens i Frankrike

Val Thores är med sina 2300 meter över havet Europas högst belägna skidort. Den ingår också i Les Trois Vallées (de tre dalarna) som är världens största sammanbundna skidområde med 600 km pister och över 200 liftar. Säsongen i Val Thorens varar mellan november – maj och skidåkningen här är i absolut världsklass. Val Thorens har ett stort utbud av boende och antalet bäddar uppgår till närmare 23 000. Det finns lägenheter att hyra och du kan också ta in på hotell och välja vilken standard du vill ha. Aktivitetsutbudet i Val Thorens är imponerande och du kan välja bland många sporter på det stora sportcentret: tennis, biljard, squash och inline –hockey är några av de alternativ du kan välja bland. Du har också möjlighet att testa utomhusaktivteter såsom att köra snöskoter, skärmflygning och åka hundsläde.
Men skidåkningen är naturligtvis det främsta i Val Thorens; i området finns nästa 300 pister. Alla från enkla backar för nybörjare till riktigt svåra som även ger den mest rutinerade skidåkare rejäla utmaningar. Särskilt utmanande är Combe du Vallon och Champagnol.

Det finns också fina möjligheter till off – pist – åkning; inga träd växer i närheten av Val Thorens vilket gör off –pist – åkningen mer säker och framkomlig. Tänk dock på att ha en medföljande guide innan ni ger er ut på off – pist –äventyr.

Snowboardåkarna får sitt lystmäte stillat vid La Masse som ligger bortom den tredje dalen, Meribel.

Liftarna är moderna och funktionsdugliga. Det uppstår sällan köer i Val Thorens tack vare att liftsystemet är så pass väl utbyggd.

Det är bra drag i nöjeslivet i Val Thorens och du har ett 40 – tal nattklubbar och barer att välja bland. Restauranger finns också i överflöd och d kan hitta ett varierat utbud av mat, dock med tonvikt på det franska köket.

Själva byn Val Thorens är inte särskilt vacker och bjuder heller inte på några sevärdheter. Men det spelar mindre roll i sammanhanget, till Val Thorens åker du för att roa dig och uppleva skidåkning när den är som allra härligast!